«

»

Annorlunda resor

Alternativa resor blir mer och mer populära. Förmodligen beror detta på att de flesta rest så mycket att det inte längre räcker med vanliga flyg- eller bilresor. Ett tydligt exempel är det stora intresset för resor som inte är charter eller all inclusive. Det är många som tycker att det är roligare att hitta platser själva och kunna bo på olika ställen eller mer ovanliga, ”icketuristiga” platser. Cykelsemestrar har blivit vanligare. Det tillåter stor frihet och gör att semestern blir en riktig upplevelse. Dessa typer av resor skapar också ett djupare band mellan de som reser. Det är svårare men mer givande, tycker många.

Res med häst som transportmedel

Semester på hästrygg

Det är många i Sverige som rider. Ungefär 400 000 personer rider regelbundet. Hästintresset är enormt och den praktiska ridningen finns till viss del, runt om i landet. Ridsemester kan därför vara nästa stora trend. Det är ett perfekt sätt att resa runt i Sverige och skulle bidra till ännu större intresse för ridsport och hästar i allmänhet.

Det gäller dock att utrustningen passar ändamålet. Eftersom det är ganska ovanligt att utrustningen används för längre tidsperioder i taget är det svårt att hitta någonting som är bekvämt för både hästen och ryttaren. Att utrustningen håller är också extremt viktigt om man tänkt rida långt. Sadel och schabrak är essentiella delar som måste hålla måttet. Det går att köpa riktigt bra schabrak från Grand Prix. De är av hög kvalitet och gör precis det de ska. Även kläder som passar alla väder är viktigt. Det blir inte så rolig på semestern om någon blir sjuk.