»

Att resa med barn

Att resa med barn är för många den värsta mardrömmen. Medan det går hur bra som helst för andra, det beror mycket på hur barnet är och hur bra du som förälder hanterar situationerna. För dig som tänker på att åka någonstans med ditt barn finns www.resamedbarn.eu. Där finns många bra och smarta tips på hur man kan bära sig åt när man reser med barn, ställen som är smidiga att ha barn med sig till och olika boendealternativ för dig med barn på resan. Det går också att ställa frågor till människor som har insyn i flyg- och resebranschen.

Det är många som reser med sina barn till olika platser i världen.

Skadligt för barnet att resa

Det finns många olika anledningar att inte resa med allt för små barn. Bland annat kan barnet bli allvarligt påverkat om det till exempel råkar finnas dolda hjärtfel eller liknande. Det finns även olika uppfattning om hur viktigt det är med den första sex månadernas hälsokontroller och vaccinationer.

Enligt vissa är det onödigt att utsätta sina barn för sjukdomsrisker och annat, som de inte är utsatta för hemma i Sverige. Det är bland även många läkare som anser att alla vacciner och andra förebyggande mediciner är viktiga och inte bör missas. Huvudsakligen är det små saker som drabbar barn som åker utomlands tidigt. Magsjukdomar och andra relativt ofarliga sjukdomar är allvarligare för barn men fortfarande sällan livsfarliga.

De föräldrar som tar med sina barn utomlands tidigt efter födsel har förmodligen inte detta i tanken. För dem är det huvudsakligen gemenskapen i familjen och avslappningen i att komma bort efter, en ofta ansträngande, tid före och under födseln.