«

»

Boka en billig jordenruntresa

Att resa jorden runt kan vara en dyr historia om man inte har koll på kostnaderna och bara låter det ticka på. Det kan vara en bra idé att boka genom en billigare sajt och istället för att låta resebyrån klistra ihop resan åt er så bestämmer ni själva vart exakt ni ska någonstans. Då kan man boka billiga flygbiljetter online och på så vis spara in pengar.

Hur man kommer på att man ska resa jorden runt är helt individuellt och när det gäller det här paret så var det genom en resebyrå som de fick resan bokad. För om det saknas kunskap om den här formen av resande så kan det lätt bli skrämmande:

– Vi visste båda två att vi ville göra en långresa så idén fanns redan, men först hade vi planer på att stanna en längre period på samma ställe. Efter ett tag hittade vi en resebyrå som är specialiserade på jorden runt-resor och tänkte att det vore roligare att åka till många olika platser istället, berättar Matilda Carlsson.(Läs hela artikeln här)

Är man sugen på att åka på en långresa som detta par så är kanske en jordenruntresa ett alternativ. Anledningen är att en långresa på en och samma plats gör att man lätt blir uttråkad av platsen och det är lättare att få hemlängtan. Att få hemlängtan är som många förstår ingen höjdare. Därför kan det vara kul och köpa en biljett till ett ställe och stanna där ett par dagar för att sedan dra vidare till nästa land med ännu en billig biljett.