«

»

En bättre resa

Man kan resa och man kan resa. När det kommer till att göra längre resor så gäller det att ha längre framförhållning och kanske läsa på mer om stället man ska besöka. Detta för att det är stor chans att du bara kommer åka dit en gång i ditt liv och då är det tråkigt om du sedan kommer hem och får höra något häftigt som man inte bör missa att göra där – som du då kanske missat. Att glömma något när du åker till Paris är inte lika farligt då du med lätthet kan åka tillbaka dit helgen efter.

Att åka med barn

Det beror även mycket vem det är du åker med. Är det en kärlekssemester för två eller är det med hela familjen? Det är inga som helst problem att åka på längre resor med ditt barn. Det kan bli en spännande resa. Att boka resa till Mauritius eller Thailand eller något annat exotiskt land långt bort kommer ge minnen för livet. Men det är viktigt att du tänker på att smörja in ditt barn och även vaccinera mot olika sjukdomar som kan tänkas finnas. Tänk även på att vid långa flygningar så kan det vara bra om barnen få gå omkring i gångarna. Och när det kommer till bokning av resa så kan det vara kul att åka till ställe där det finns andra svenska barn de kan leka med.

”Krabiprovinsen i södra Thailand med bland annat resmålen Ao Nang och Ko Lanta är fint och barnvänligt. Hit går det charter och här kan ni snorkla. Jag skulle välja att bo vid Railey beach i Ao Nang.” (läs mer)