«

»

En roligare bilresa

Att åka på semester med barnen, och då med bil, är inte alltid en dans på rosor. Det gäller att innan avresa ha tänkt på så mycket som möjligt för att göra bilfärden behaglig och verkligen känna att nu börjar semestern. Att stanna på McDonalds var och varannan timma är inget man kan komma bort från, men att få stop mitt på en öde väg går att förhindra. Tänk på att alltid ha reservdäck och reservdelar i bilen innan ni ger er ut på färden. Bra är att köpa bildelar på nätet för att komma ner i kostnader. Sedan, till att hålla barnen nöjda och glada, finns det massor av billekar som alla i familjen kan vara engagerade i – mer eller mindre.

Bil-lekar för alla i bilen

Det finns massor av billekar, och det enda som sätter stop för vad ni ska göra och inte är er fantasi. Här kommer några förslag som ni sedan kan utveckla eller spela rakt av:

  • Bil-bingo – antingen skriver ni ner på ett papper vad det är för något ni vill se: husvagn, örn, cykel, motorcykel, luftballong, road-kill, liftare, kyrka. Etc. Eller så har var och en ett eget bräde där man kryssar i och säger till om man fått en rad eller när man fyllt hela rutan.
  • Gissa vem – en person tänker på någon känd eller tecknad och så får de andra gissa.
  • Registreringstävling – komma på ord på registreringsskyltar.

Klicka här för att ta del av fler roliga lekar som gör bilresan både enklare, snabbare och skapar fler roliga minnen.