«

»

Fly kylan

Återigen knackar det på dörren, och kylan kommer på besök. Ingen är det som välkomnar, det är snarare tvärtom – de flesta flyr kylan. Det är vinter och kallt, snö och slask. Långkalsonger och täckbyxor, vantar och mössa. Självklart tröttnar man, och om du också är en av de som inte orkar mer kallt och dåligt väder så bör du boka en resa NU!

Hitta rätt resa inte resmål

Många bra vinterresor finns det, och vi har tidigare tipsat om allt från Afrika till Asien.  Men saken är ju faktiskt att det egentligen inte spelar någon roll var i världen som du åker, så länge du får slippa kylan. En bättre resa kräver dock mycket planering, och du kan inte heller bara förvänta dig att allt ska gå smärtfritt och vara frid och fröjd om du inte anstränger dig lite. Det behöver dock inte vara en tråkig ska, utan det är ju faktiskt en planering av resan som det handlar om. Vi har tidigare skrivit ett inlägg med rubriken “En bättre resa“, där vi fokuserar på detaljerna. Bland annat skriver vi att framförhållning är a och o, precis som kunskap om landet som man ska besöka. Saker som att ha med sig tillräckligt hög solskyddsfaktor (så en inte bränner sig) och undvika dålig mat (så en inte blir magsjuk) är också av största vikt när man är på semester.

Om du har svårt att välja resmål kan det vara smart att kolla runt på olika resebloggar (som liknar den här sidan) och även kontakta resebyråer för att få hjälp att hitta rätt. Om du listar vad du vill ha ut av resan så kommer det sen att vara tydligt i var du ska åka. Kanske är det bara kylan du vill undan, och sol som lockar? Då är ju exempelvis Thailand en perfekt resort, eftersom det är ett land som nu är nära på försvenskad och sol nästan är garanterat. Om du däremot vill ha lite äventyr också så kanske du ska söka dig till en annan plats som exempelvis Australien eller Karibien. Alla är vi olika, och det är väl också därför som världen ser annorlunda ut beroende på var man är.