«

»

Gå på stadsvandring i Stockholm

Det råder ingen som helst brist på spännande stadsvandringar i Stockholm. Kanske för att Stockholm har en rik och rolig historia, eller för att vi har så många bra muséer, guider och experter? Oavsett om du bor i Stockholm eller inte, är det ett roligt och socialt sätt att lära känna en stad på. Det finns alla typer av stadsvandringar, så det är bara att välja en som passar dig!

Tidigare har vi skrivit om Stockholms uteliv och hur turister vallfärdar till vår del av världen för att uppleva vår spännande och innovativa kultur. Men för den som är sugen på att lära känna Stockholm på djupet kan annorlunda stadsvandringar också vara en idé! Det finns visningar med alla sorters teman. Håll koll efter spökvandringar, barnvagnsvisningar eller spännande stadsvandringar med olika teman i fokus.

Vandringar för alla

Sugen på att lära känna de olika stadsdelarnas historia? Stockholm har en hel del roliga och spännande vandringar man kan gå på. Varför inte en guidad tur på Gamla stans tak? Eller gå en virtuell visning om andra världskrigets Stockholm? Med VR-glasögon får du gå en visning med 360-graders vinkel och studera episoder ur andra världskrigets olika sidor.

Stadsmuseet erbjuder regelbundet visningar, både från Stockholms förorter och dess innerstad. Fokus kan var allt från folkhemmet, miljonprojektet till modernism och olika konststilar. Här diskuteras stadens uppbyggnad, historiska händelser och stadsdelars olika roll genom historien.

Det finns även stadsvandringar med HBTQ-tema och är ett roligt och spännande sätt att spendera ett par timmar åt. Världens bästa Nadja Karlsson gör regelbundna guidningar från Stadsmuseet, håll ett öga öppet ifall det ges någon visning under sommaren.