«

»

Gör ett besök i huvudstaden!

Att resa till vår vackra, svenska huvudstad Stockholm är något som är otroligt populärt. Och det är inte så konstigt! Vår stad har inte bara blivit framröstad till en av världens vackraste huvudstäder utan det är dessutom en stad med ett gottm kulturellt rykte. För att bara nämna ett exempel så har man på svd.se skrivit såhär om ett reportage från BBC:

”Från de exklusiva butikerna på Östermalm till de röriga bric-a-brac-affärerna på Upplandsgatan – det här är en stad som har stil inprogrammerat i sitt DNA” skriver BBC, och listar bland annat Brandstationen på Södermalm och anrika möbelbutiken Malmsten. Malmsten-möblerna fångar det som är typiskt för svensk design – skönhet, elegans, funktionalitet och, framför allt, enkelhet, anser artikelförfattaren. (Läs resten av den intressanta artikeln här).

Sverige och Stockholm är med andra ord en stad att lita på om man vill vara säker på att hitta bra shopping, god mat och riktigt sevärda sevärdheter! Något som man dessvärre inte alltid kan veta om man åker till en hel del städer världen över, även om de är trevliga på sitt sätt.

Att hitta boende i Stockholm är enkelt! På till exempel Hotell Stockholm Central kan man läsa om vilka olika möjligheter det finns till ett bra boende, bara ett stenkast från adresser som man har skrivit upp i sina papper som man vill besöka under sin vistelse. Något som såklart är ett tips, även om Stockholm är en huvudstad så är inte innerstan så otroligt stor och bor man centralt bor man nära det mesta. Även om gångavståndet kan vara ganska långt. Känner man så så finns det en bra kollektivtrafik med till exempel tunnelbana och buss som går i princip överallt.