«

»

Krogstaden Stockholm

Många turister åker varje år till Stockholm för att ta del av spännande historia och vackra byggnader. Men Stockholm har de senaste åren även blivit en riktig matstad och den som vill åka på en gastronomisk resa gör faktiskt rätt att göra den resan till Stockholm.

4428760-old-restaurant-sign

Stockholm har blivit allt mer intressant som krogstad, skriver Svenska Dagbladet. De senaste åren har det fullkomligt exploderat med nya bra restauranger i staden. Nyfikenheten på de nya ställena har varit stor bland stockholmarna och det är inte sällan som förhandssnacket gjort att krogarna har fulla hus så fort de slagit upp sina portar. Efter ett par år av överetablering av franska bistros börjar vi se en större bredd i Stockholms krogliv. Det här är ett väldigt tydligt tecken på att Stockholm blir allt mer intressant som restaurangstad.

Flera krogar med Michelinstjärna

För den som vill testa matupplevelser utöver det vanliga är alltså Stockholm staden att besöka just nu. Även för den som letar efter lite finare restauranger är Stockholm en bra stad att börja i. Det senaste året har nämligen ett flertal av stadens krogar fått Michelinstjärnor och i år fick man fler än någonsin – hela 12 stycken. I Mitt i Stockholm kan man läsa att Oaxen krog fick sin andra stjärna och restaurangen Volt fick sin första. En annan krog som fått två stjärnor av Michelinguiden är Mathias Dahlgren Matsalen och den finns på Grand Hotel. Så den som vill kombinera ett stjärnspäckat restaurangbesök med en hotellweekend kan gå in på https://www.stockholmshotell.com/ och boka rum på Grand Hotel och middag på Matsalen.

Mängder av caféer

I matväg är Stockholm inte bara hett när det gäller restauranger, utan staden har även några av de absolut bästa fiken i Europa. Svenskarna älskar ju att fika och därför finns ett enormt utbud. I Expressen tipsar man bland annat om Wienercaféet anno 1904, Floras Kulle, Kaffeverket, Svenskt Tenns tesalong, Café Tehuset, Petit France, Café Rival Mocco och Café Panorama.