«

Missa inte Summerburst

Det är nu inte långt kvar till sommaren och med den kommer massor av festivaler att gå på. En festival som är en given favorit i sommar är den som kallas för Summerburst. På denna stora house music festival kommer kända DJs från hela världen för att spela musik för tusentals besökare. Festivalen brukar innebära fest från dag till natt och den lockar i första hand ungdomar mellan 20 och 30 år.

Festivalen äger rum både i Stockholm och Göteborg. För de riktigt hängivna fansen finns det möjlighet att besöka båda festivalerna. Den första brukar vara i slutet på maj eller början av juni och den är i Göteborg. Helgen efter brukar festivalen hållas i Stockholm. Festivalerna brukar hållas i centrala delar av städerna, i Göteborg är det Nya Ullevi som gäller medan det i Stockholm brukar vara Gärdet som gäller. Det är smidigt att bo på hotell nära festivalområdet, på denna festival sover man nämligen inte över på festivalområdet, vilket brukar vara vanligt förekommande annars i festivalsammanhang. Festivalerna brukar starta vid 14-tiden på dagen och hålla på till midnatt. Med anledning av de långa öppettiderna kan det också vara fördelaktigt att bo nära festivalområdena då det är smidigt att gå hem och byta kläder, äta, fylla på med alkoholhaltiga drycker eller liknande mellan spelningarna.

Summerburst har lockat stora DJs genom åren, och för att nämna några:

  • Avicii
  • David Guetta
  • Alesso
  • Martin Garrix

Popartister intar scen

På senare år har faktiskt till och med artister från popgenren fått ta plats på scenen, kanske för att locka en bredare publik. År 2017 var ingen mindre än den kända svenska popstjärnan Zara Larsson inbjuden till festivalen. Om festivalen kommer att fortsätta att vidga genren eller inte återstår att se. Årets line up är ännu inte offentliggjord och det dröjer antagligen till längre fram i vår innan dessa offentliggörs. Festivalarrangörerna brukar delge spellistan med en dj/artist i taget. Oftast sparas de bästa artisterna till sist och det är då biljetterna burkar sälja som smör. Vad publiken tycker om att popgenren tar sig in på scenen har varit lite oklart hittills.