«

»

Sveriges coolaste stad

I Göteborg är det alltid något på gång. Staden har ett stort utbud av aktiviteter för alla åldrar, så det går helt enkelt inte att ha tråkigt i staden. Det finns gott om fantastiska restauranger att fresta smaklökarna med och Göteborg är dessutom utnämnd till Sveriges coolaste stad, där invånarna i framtiden kan komma att färdas med linbana. 

I Göteborg finns något för alla! Staden utvecklas ständigt för att kunna leva upp invånarnas och turisternas behov växer hela tiden utbudet av aktiviteter och möjligheter. Några av landets bästa restauranger finns i staden och om några år kommer Göteborgarna kunna ta linbana. Det håller på att utvecklas ett nytt kollektivsystem i stan. Kanske är det just därför som Göteborg nyligen utsetts till Sveriges coolaste stad.

feskekorka-1761866_640Staden som har allt

Om du håller på att planera en vistelse och är i gång med att boka hotell i Göteborg så tänker du helt rätt. Detta är the place to be i Sverige. I alla fall enligt recensenten Hannah Summers. I en artikel från Göteborgsposten presenteras hennes betyg av Göteborg som Sveriges bästa och coolaste stad. Hon menar på att främsta anledningen till att just Göteborg fick detta betyg av henne, beror på människorna, utbudet av nöjen och sevärdheter samt att staden inte präglas av den typ av trängsel som många andra storstäder gör. Göteborg har mängder av hippa caféer, nordisk design, schyssta butiker, sevärda konstutställningar, degiga kanelbullar, foodtrucks, pubar och finrestauranger. Det är en upplevelse att vandra genom Kungsparken eller i Haga och gillar man fisk kan det vara kul att besöka stadens samlingsplats för fiskälskare, Feskekörka. Även Världskulturmuseet, Röda Sten och Liseberg är sevärdheter för turister i Göteborg, menar Hannah Summers. Kul att staden får så mycket uppmärksamhet av en brittisk tidning och recensent.

Den kulinariska staden med ett brett utbudfood

Göteborg har ett brett utbud av olika restauranger, med allt från välsmakande pubar till lyxiga vita dukar. Det många av restaurangerna har gemensamt är att de serverar mat i toppklass. Därför kan det vara smart att du under ditt besök i restaurangstaden planerar vissa av måltiderna på några av de toppklassade ställena, men det är också kul att hitta restauranger på egen känsla. Göteborg är en kulinarisk stad som av många ses som ett riktigt matmecka, just eftersom det finns så stor variation på maten. Ena dagen kan du gå och äta skaldjur och den andra kanske du sitter i en mörk hörna på ett stimmigt inneställe och äter den godaste tacosen du någonsin satt tänderna i. Det är lite så staden funkar, och det som är dess charm. Det finns något för alla här, så är man inte sugen på att testa precis allt som staden har att erbjuda så finns det utan tvekan många ställen som har exakt det som du gillar. I en artikel från Metro Mode presenteras 10 restauranger som är väl värda ett besök, bland annat The Barn, SK Mat & Människor, TOSO, La Cucina Italiana och Meet.

2021 kan du åka linbana i Göteborg

För första gången sedan tunnelbanan byggdes i Stockholm, kan Sverige komma att få ett nytt system för kollektivtrafiken, skriver Expressen. I oktober år 2016 tog kommunstyrelsen beslut om att bygget ska bli till verklighet. Detta behöver dock utredas mer ingående och det återstår fler politiska beslut innan linbanan kan bli helt hundra procent spikad. Från början var det hela ett förslag från medborgare, men som det ser ut just nu kan komma att bli verklighet. Till att börja med är linbanan tänkt att gå mellan Järntorget och Hisingen, vilket med stor sannolikhet så småningom kommer att utökas. Planen är att linbanan ska vara klar senast till Göteborgs 400-års jubileum, år 2021.