«

»

Upplev västkusten

Att uppleva Sverige är viktigt för många, inte minst för de som bor i Sverige. Vi har ett avlångt land och därför kan vi uppleva så mycket olika saker under en resa genom landet. Från Fjällen i norr till kustfisket och skärgården i söder. Vi glömmer ofta att det exotiska finns på hemmaplan och längtar till att uppleva fantastiska fiskrätter vid Spaniens kust, något man hittar i Göteborg.

När man reser genom Sverige så är Göteborg ett måste, här finns allt från nöjen inne i city till fiske vid kusten. Vad man än önskar att få uppleva så är Göteborg centrum för fantastiska upplevelser. Det är lätt att söka på ”hotell göteborg” och få upp ett står antal olika hotell att bo på. Sedan kan man söka fritt mellan alla fina fiskkrogar som finns här.

En kulinarisk fiskupplevelse

Göteborg är känt för att vara en fiskestad och erbjuda ett stort antal fiskekrogar att gå till. Dessutom är det en lång tradition att livnära sig på fiske på västkusten. De bästa krogarna och upplevelserna kanske man får ute i västkustens skärgård, det finns dock en krog vid kusten men ändå centralt som sticker ut, med det passande namnet Fiskekrogen. Såhär säger krogtestarna från GP.se:

De rosa havskräftorna och räkorna och de vackert blottade musslorna ligger på is dekorerad med tång. Aioli och något vår servitör kallar cocktailsås gjord på bland annat worcestersås, ketchup och kryddor (god!) finns bredvid liksom ett par ostar. Det ser ljuvligt och rikligt ut och är precis så färskt och gott som det ska vara. Ett glas Sancerre till är fint.

Det finns som sagt gott om smaker att uppleva här och just mot fiskhållet är det mest lyckat när man är i Göteborg. Självklart kan man åka på Liseberg, shoppa och dricka öl på en av alla de lokala krogarna också. Men just fiskrätter, kusten och allt därtill är något som man inte får missa helt enkelt.  Se till att även bo med sjöutsikt, då är man garanterad att vara omringad av bra krogar med lokalt fiskad rätt, det som gör det extra fint är just det lokala fisket. Importerad fisk står ofta på röda listor över världen och då kan det vara skönt med lokal mat.